Πρόσφατα Θέματα
» Μεταφορά του Greek pokemon σε νέο και ανανεωμένο site (www.pokemon.com.gr).
Τρι Αυγ 23, 2011 6:43 am από Pokemon640

» Ψάχνω Ποκεμον! 4η γενιά
Δευ Αυγ 22, 2011 3:25 pm από torter10

» Πες μας ποιος/ποια είσαι
Δευ Αυγ 22, 2011 2:52 pm από torter10

» Τουρνουά για 5th Generation ( Black and White )
Δευ Αυγ 22, 2011 10:22 am από Douros

» Let's make a story
Δευ Αυγ 22, 2011 4:32 am από MewtwoGR96

» b/w ar codes
Δευ Αυγ 22, 2011 3:31 am από Eldena

» Pokémon: Fire's Adventures
Κυρ Αυγ 21, 2011 10:33 am από johnaris1

» Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon
Κυρ Αυγ 21, 2011 4:05 am από Επισκέπτης

» Συναντισεις στο Chat
Κυρ Αυγ 21, 2011 2:42 am από Zaphirom

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Server Status

Κορυφαίοι συγγραφείς
Mirage
 
Shiv
 
h4xx0r4k0s
 
m_Namikaze
 
Loukascy
 
Ge01996
 
Lukario
 
Zaphirom
 
Kostas197
 
Douros
 

Ψηφοφορία

Καλυτερο anime

23% 23% [ 3 ]
23% 23% [ 3 ]
0% 0% [ 0 ]
38% 38% [ 5 ]
15% 15% [ 2 ]

Σύνολο Ψήφων : 13

Flag Counter
Links
Serebii.net


GreekPokemon

Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου


Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Πήγαινε κάτω

Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Shiv Την / Το Τετ Οκτ 27, 2010 11:26 am

Εδώ θα δείτε έναν οδηγό από το LegendaryPokemon.Έχω πάρει άδεια για να ποστάρω αυτόν τον οδηγό.

Οδηγός Αναπαραγωγής


Την εποχή των R/B/Y εκδόσεων, όλοι αναρωτούνταν με ποιό τρόπο αναπαραγόντουσαν τα Pokémon. Οταν βγήκαν οι εκδόσεις G/S/C, το ερώτημα όλων απαντήθηκε: γεννάνε αυγά. Ο ακόλουθος οδηγός καλύπτει την αναπαραγωγή στην γενιά των παιχνιδιών για το GameBoy Advance, ωστόσο τα περισσότερα τμήματα του οδηγού ισχύουν επακριβώς και για τις προηγούμενες εκδόσεις. Η αναπαραγωγή δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να κάνει κανείς πολλαπλά "αντίγραφα" ενός σχετικά σπάνιου Pokémon (π.χ. ενός αρχικού) ή για να αποκτήσει κανείς την προ-εξελιγμένη μορφή (μωρό) μερικών Pokémon αλλά επίσης ένας τρόπος για να αποκτήσει κανείς Pokémon με σπάνιες κινήσεις.

Οι ανταγωνιστικοί παίχτες συχνά αναπαράγουν πολλά Pokémon αναζητώντας ένα απόγονο με καλά Individual Values (ατομικές τιμές) και χρήσιμες σπάνιες κινήσεις που αυτά τα Pokémon μπορούν να αποκτήσουν μόνο μέσω της αναπαραγωγής. Συχνά κάνουν περισσότερα απο 30 αυγά για ένα μόνο Pokémon αφού ορισμένες φορές πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της "αναπαραγωγικής αλυσίδας/breeding chain".

Τα βασικά

Δεν μπορούν όλα τα Pokémon να ζευγαρώσουν μεταξύ τους, και ορισμένα δεν μπορούν να ζευγαρώσουν καθόλου. Για να ζευγαρώσουν δύο Pokémon πρέπει το ένα απο τα δύο να είναι αρσενικό και το αλλό να είναι θυληκό, ή να είναι οποιουδήποτε γένους (ακόμα και χωρίς φύλο) αρκεί ο ένας απο τους γονιούς να είναι το Ditto5 και επίσης πρέπει και τα δύο να ανήκουν στην ίδια ομάδα αυγών6 (egg group). Pokémon που ανήκουν στην ομάδα No Eggs δεν μπορούν να ζευγαρώσουν. Έπειτα πρέπει να τα αφήσετε και τα δύο στο "daycare center". Εάν είναι συμβατά τότε θα αποκτήσετε ένα αυγό αφού περπατήσετε για λίγο. Τα αυγά των Pokémon εκκολάπτονται όταν κάποιος περπατάει με το αυγό στην ομάδα του και ο αριθμός των βημάτων που απαιτούνται για την εκκόλαυση εξαρτάται απο το είδος του Pokémon που βρίσκεται μέσα στο αυγό. Το Pokémon που θα βγεί απο το αυγό θα είναι στο επίπεδο 5 και ίδιο είδος με την μητέρα του εκτός αν συμβαίνει κάποιο απο τα ακόλουθα:

* Εάν ένας απο τους γονιούς είναι το Ditto, τότε ο απόγονος θα είναι ίδιο είδος με τον άλλο γονιό. Αυτό σημαίνει οτι δεν μπορείτε να εκκολάυσετε ένα Ditto
* Εάν η μητέρα είναι ένα Nidoran♀, τότε ο απόγονος θα είναι είτε ένα Nidoran♀ είτε ένα Nidoran♂ αφού υπολογίζονται σαν το ίδιο είδος.
* Εάν η μητέρα είναι ένα Illumise τότε ο απόγονος θα είναι είτε ένα Illumise είτε ένα Volbeat αφού υπολογίζονται σαν το ίδιο είδος.
* Ο απόγονος ενός Marill/Azumarill θα είναι ένα Marril εκτός εάν ένας απο τους γονιούς κρατάει το αντικείμενο Sea Incense, σε αυτή τη περίπτωση το μωρό θα είναι ένα Azurill.
* Ο απόγονος ενός Wobbuffet θα είναι ένα Wobbuffet εκτός εάν ένας απο τους γονιούς κρατάει το αντικείμενο Lax Incense, σε αυτή τη περίπτωση το μωρό θα είναι ένα Wynaut.

Οι κινήσεις των Μωρών

Κάθε μωρό Pokémon θα ξέρει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις απο τη στιγμή που θα εκκολαυτεί. Ο αριθμός των κινήσεων διαφέρει (1-4) και είναι σχετικός με το είδος του Pokémon. Συνήθως είναι οι κινήσεις που θα ξέρει στο επίπεδο 5. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να κληρονομήσει κανείς κινήσεις απο τους γονιούς στον απόγονο επιτρέποντας στο μωρό Pokémon να ξέρει ορισμένες κινήσεις διαφορετικές απο αυτές που θα ήξερε κανονικά. Αυτό μπορεί να γίνει υπο τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Περίπτωση Level Up
Εάν το μωρό Pokémon μπορεί να μάθει μια κίνηση απο Ανέβασμα Επιπέδου και οι δύο γονείς μαζί γνωρίζουν αυτή την κίνηση, τότε το Pokémon θα γεννηθεί γνωρίζοντας αυτή τη κίνηση.
Περίπτωση Machine
Εάν το μωρό Pokémon μπορεί να μάθει μια κίνηση χρησιμοποιώντας ένα TM ή ένα HM και ο πατέρας γνωρίζει αυτή τη κίνηση, τότε το Pokémon θα γεννηθεί γνωρίζοντας αυτή τη κίνηση.
Περίπτωση Egg Move
Εάν το μωρό Pokémon μπορεί να μάθει μια κίνηση μέσω αναπαραγωγής και ο πατέρας γνωρίζει αυτή τη κίνηση, τότε το Pokémon θα γεννηθεί γνωρίζοντας αυτή τη κίνηση. Κάθε είδος έχει τις δικές του Κινήσεις Αυγών (Egg Moves).
Περίπτωση Volt Tackle
Όταν αναπαράγει κανείς για Pichu στην Emerald έκδοση, εάν ένας απο τους γονείς κρατάει το αντικείμενο Light Ball, τότε το Pokémon θα γεννηθεί γνωρίζοντας Volt Tackle. Το Volt Tackle μπορεί επίσεις να κληρονομηθεί απο κανονική αναπαραγωγή.

Ορισμένα Pokémon μπορούν να μάθουν ορισμένες κινήσεις μόνο απο γονείς που μπορούν να μάθουν αυτές τις κινήσεις απο άλλα Pokémon, τότε πρέπει να κάνουνμε κάτι που ονομάζεται αναπαραγωγική αλυσίδα.

Για παράδειγμα ένα Charmander μπορεί να μάθει το Ancientpower σαν Κίνηση Αυγού αλλά κανένας γονιός στις ομάδες αυγών Monster / Dragon δεν μπορεί να το μάθει σαν κίνηση Ανεβάσματος Επιπέδου, ωστόσο το Totodile το οποίο επίσης μαθαίνει το Ancientpower σαν Κίνηση Αυγού ανήκει στις ομάδες αυγών Monster / Water 1, και το Relicanth το οποίο επίσης ανήκει στην ομάδα αυγών Water 1 μπορεί να το μάθει σαν κίνηση Ανεβάσματος Επιπέδου. Άρα πρέπει να πάρουμε ένα αρσενικό Relicanth που ξέρει Ancientpower και ένα θυληκό Totodile (ή μία απο τις εξελιγμένες του μορφές), και τότε να κάνουμε ένα αυγό και το νεοεκκολαυθέν Totodile θα γνωρίζει Ancientpower. Τότε απο τα εκκολαυμένα Totodile χρειαζόμαστε ένα αρσενικό που να γνωρίζει Ancientpower και να το βάλουμε να ζευγαρώσει με ένα θυληκό Charmander (ή μία απο τις εξελιγμένες του μορφές). Τα Charmander που θα εκκολαυθούν θα γνωρίζουν Ancientpower.

Κινήσεις που είναι δυνατόν να μάθει ένα Pokémon μέσω της κληρονομικότας αντικαθιστούν τις προκαθορισμένες κινήσεις του επιπέδου 5. Ωστόσο εφόσον ένα Pokémon μπορεί να μάθει μόνο 4 κινήσεις, οι κληρονομένες κινήσεις μπορεί να αντικαταστήσουν η μία την άλλη οπότε να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε αναπαραγωγή.

Τα Individual Values του μωρού

Το μωρό Pokémon θα κληρονομήσει τρείς τυχαίες Individual Values απο τους γονείς του. Άρα είναι θετικό όταν και οι δύο γονείς έχουν καλές Individual Values.

Ωστόσο είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς επακριβώς τις Individual Values σε τόσο χαμηλό επίπεδο αλλά μπορεί κανείς να εκκολαύσει πολλά αυγά (15+) και να επιλέξει τα Pokémon με τον επιθυμητό συνδυασμό σταστιστικών/nature απλά συγκρίνοντας όλα τα εκκολαυθέντα Pokémon. Έπειτα η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αντικαθιστώντας τους γονείς με τα εκκολαυθέντα Pokémon μέχρι να παραχθεί ένα Pokémon με καλά σταστιστικά. Μην ξεχνάτε ότι όταν βρίσκονται στο Daycare, το επίπεδο των Pokémon μεγαλώνει και αυτό μπορεί να τα κάνει να μάθουν νέες κινήσεις και να ξεχάσουν άλλες που ήδη γνωρίζουν.

Η Nature (Φύση) του μωρού


Στην έκδοση Emerald, εάν είτε το Ditto είτε η μητέρα κρατάνε το αντικείμενο Everstone, τότε το Nature του Pokémon είναι δυνατόν να κληρονομηθεί. Εάν και το Ditto και ένα θυληκό Pokémon κρατάνε απο μια Everstone τότε ο απόγονος έχει πιθανότητα 50% να αποκτήσει το Nature ενός εκ των δύο γονέων.

Ικανότητα (Ability) του μωρού


Εάν το είδος του Pokémon έχει δύο ικανότητες, τότε θα γνωρίζει μια εκ των δύο στην τύχη. Οι Ικανότητες των γονέων δεν επηρεάζουν την Ικανότητα του μωρού.

Παίρνοντας και εκκολάπτοντας ένα αυγό.

Ο χρόνος (τα βήματα) που δύο Pokémon χρειάζονται για να κάνουν ένα αυγό εξαρτάται απο δύο πράγματα: το είδος και το ID Number τους. Αν το είδος τους είναι διαφορετικό και τα ID Number είναι ίδια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από εάν το είδος τους ήταν ίδιο και τα ID Numbers διαφορετικά.

Ο χρόνος (τα βήματα) που δύο Pokémon χρειάζονται για να κάνουν ένα αυγό εξαρτάται απο το είδος του Pokémon μέσα στο αυγό όπως έχει προαναφερθεί. Επομένως, εφόσον κάνοντας ποδήλατο ή παίζοντας το παιχνίδι μέσα απο το Pokémon Box23 αυξάνει την ταχύτητα του παιχνιδιού, ο χρόνος που χρειάζεται για να εκκολαυθεί ένα αυγό μειώνεται.

Στην Emerald έκδοση εάν ένα Pokémon στην ομάδα σας έχει την Ικανότητα Flame Body (Magby24, Magcargo25, Magmar26, Slugma27) ή Magma Armor (Camerupt28, Magcargo29, Slugma30), τότε το αυγό θα εκκολαυθεί στο μισό χρόνο (βήματα). Επιπλέον Pokémon με τέτοιες ικανότητες δεν θα έχουν καμία επιπλέον επίδραση όμως.
Shiv
Shiv
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 586
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
Ηλικία : 23
Τόπος : Κοζάνη
Reputation : 27

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://greekpokemon.forumsmotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Lukario Την / Το Πεμ Οκτ 28, 2010 7:53 am

εξαιρετικο.απο αυριο εκτροφεας ποκεμον θα γινω Very Happy
Lukario
Lukario
Pokemon Starter
Pokemon Starter

Αριθμός μηνυμάτων : 171
Ημερομηνία εγγραφής : 04/09/2010
Ηλικία : 22
Τόπος : πειραιας
Reputation : 1

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από warslash Την / Το Παρ Οκτ 29, 2010 5:20 am

ρε παιδια εγω δεν εχω καταλαβει που μπορω να δω τα ivs και σε τι χρησιμευουνε
avatar
warslash
Pokemon Starter
Pokemon Starter

Αριθμός μηνυμάτων : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2010
Ηλικία : 21
Τόπος : καισαριαννη
Reputation : 0

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Shiv Την / Το Παρ Οκτ 29, 2010 7:41 am

Tα IV's καθοριζουν το ποσο καλο θα ειναι ενα ποκεμον σε ενα στατ.Αν για παραδειγμα ενα ποκεμον εχει 1 iv στο Atk και ενα αλλο εχει 31 τοτε αυτο με το 31 θα εχει περιπου 30στατς περισσοτερα στα Atk οταν ειναι 100lvl.Φυσικα θα πρεπει να εχουν την ιδια nature και να εχουν γινει ev training στα ιδια στατ.

Μπορεις να δεις τα Iv's απο εδω:http://www.legendarypokemon.net/javacalc.html

Eφοσον βαλεις τα στατς,Την Nature,Tα ep's του αλλα και το level toυ

_________________
Αν είστε νέοι στο Forum διαβάστε τους κανόνες Smile
Pokemon White FC:4040-5231-4571
Shiv
Shiv
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 586
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
Ηλικία : 23
Τόπος : Κοζάνη
Reputation : 27

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://greekpokemon.forumsmotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από jimis Την / Το Πεμ Νοε 18, 2010 7:12 am

αν θελω το piplup μου να μαθει agility θα μου πειτε τι πρεπει να κανω????????
jimis
jimis
Pokemon Starter
Pokemon Starter

Αριθμός μηνυμάτων : 74
Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010
Reputation : 0

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Shiv Την / Το Πεμ Νοε 18, 2010 10:11 am

Καταρχην θα χρειαστεις ενα θυλικο Piplup και ενα αρσενικο Ponyta 34lvl η παραπανω που να ξερει agility.Τα βαζεις και τα 2 στο Day care και αφου ειναι στο ιδιο egg group τοτε θα μπορουν να δημιουργησουν αβγο.Ετσι το ποκεμον που θα βγει θα ειναι Piplup 1lvl και θα ξερει Αgility.

_________________
Αν είστε νέοι στο Forum διαβάστε τους κανόνες Smile
Pokemon White FC:4040-5231-4571
Shiv
Shiv
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 586
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
Ηλικία : 23
Τόπος : Κοζάνη
Reputation : 27

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://greekpokemon.forumsmotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από jimis Την / Το Πεμ Νοε 18, 2010 12:51 pm

ευχαριστω πολυ
jimis
jimis
Pokemon Starter
Pokemon Starter

Αριθμός μηνυμάτων : 74
Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010
Reputation : 0

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Zaphirom Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 1:33 pm

Γράφεις παραπάνο ότι όταν βγείκαν οι R/S/E απαντήθηκαν στην ερώτηση.Αλλά μπορεις να βρεις και να πάρεις ένα καταστραφεικό BadEgg που χαλάει το game.Αυτό πως γείνεται και από που βγείκε?
Zaphirom
Zaphirom
Pokemon Starter
Pokemon Starter

Αριθμός μηνυμάτων : 168
Ημερομηνία εγγραφής : 12/06/2011
Ηλικία : 22
Τόπος : Αγ.Παρασκεύη Θεσσαλονίκης
Reputation : -3

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από jim102000 Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 10:47 pm

παιδια εγω θελω το tyranitar μου να μαθει dragon dance πως μαθαινει?
jim102000
jim102000
Pokemon Newbie
Pokemon Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2011
Ηλικία : 18
Τόπος : ellada
Reputation : 0

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Κυρ Αυγ 21, 2011 4:05 am

jim102000 έγραψε:παιδια εγω θελω το tyranitar μου να μαθει dragon dance πως μαθαινει?

Δυστυχος αυτο που εχεις τωρα δεν μπορει να μαθει.Θα πρεπει να το βαλεις με ενα haxorus η μια εξεληξη του που ξερει Dragon dance στο day care και το αβγο που θα βγει θα ξειρει dragon dance.Τωρα στην 4η γενια........πρεπει να το βαλεις με ενα Charizard/lapras/Felarigart που ξερει Dragon dance για να μαθει το αβγο σου..........Και εκεινα τα 3 με την σειρα τους απο αλλα πκμν τα μαθαινουν με τον ιδιο τροπο οποτε θα σινιστουσα να το κανεις στην 5η γενια με το haxorus.
Anonymous
Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης