Πρόσφατα Θέματα
» Μεταφορά του Greek pokemon σε νέο και ανανεωμένο site (www.pokemon.com.gr).
Τρι Αυγ 23, 2011 6:43 am από Pokemon640

» Ψάχνω Ποκεμον! 4η γενιά
Δευ Αυγ 22, 2011 3:25 pm από torter10

» Πες μας ποιος/ποια είσαι
Δευ Αυγ 22, 2011 2:52 pm από torter10

» Τουρνουά για 5th Generation ( Black and White )
Δευ Αυγ 22, 2011 10:22 am από Douros

» Let's make a story
Δευ Αυγ 22, 2011 4:32 am από MewtwoGR96

» b/w ar codes
Δευ Αυγ 22, 2011 3:31 am από Eldena

» Pokémon: Fire's Adventures
Κυρ Αυγ 21, 2011 10:33 am από johnaris1

» Οδηγός Αναπαραγωγής by LegendaryPokemon
Κυρ Αυγ 21, 2011 4:05 am από Επισκέπτης

» Συναντισεις στο Chat
Κυρ Αυγ 21, 2011 2:42 am από Zaphirom

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Server Status

Κορυφαίοι συγγραφείς
Mirage
 
Shiv
 
h4xx0r4k0s
 
m_Namikaze
 
Loukascy
 
Ge01996
 
Lukario
 
Zaphirom
 
Kostas197
 
Douros
 

Ψηφοφορία

Καλυτερο anime

23% 23% [ 3 ]
23% 23% [ 3 ]
0% 0% [ 0 ]
38% 38% [ 5 ]
15% 15% [ 2 ]

Σύνολο Ψήφων : 13

Flag Counter
Links
Serebii.net


GreekPokemon

Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου


Team Building Guide

Πήγαινε κάτω

Team Building Guide

Δημοσίευση από Shiv Την / Το Τρι Μαϊος 10, 2011 2:48 pm

Team Building –Πώς να κάνετε μια ομάδα Pokémon

Αρχικά

Αυτό ο οδηγός γράφτηκε ώστε να βοηθήσει τους νέους παίκτες να φτιάξουν μια ομάδα και να την παίζουν με επιτυχία στο πάρων Metagame.Έτσι λοιπόν ο οδηγός αυτός θα εξηγεί τους ρόλους των Pokémon σε μια ομάδα .Επίσης αυτός ο οδηγός είναι γραμμένος για αυτούς που ξέρουν μερικά πράγματα και ουσιαστικά το μόνο που ψάχνουν είναι πως θα κάνουν το team τους.

Ρόλoι των Pokémon σε μια team.

Baton Passing-Αυτή η ομάδα στηρίζεται στην μετάδοση των ‘’stat’s boosts’’ σε ένα συγκεκριμένο Pokémon.H μετάδοση των ‘’stat’s boosts’’ μπορεί να είναι από μερικά απλά Speed Boost ενός Ninjask σε κάτι πιο σύνθετο όπως σε ένα Ingrain Smeargle->Rock Polish+Swords Dance+Taunt Gliscor-> Stockpile Drifblim-> Cradily.Οι Baton Passing teams μπορούν να παίξουν σε όλα τα tiers αλλά είναι πιο επιτυχημένες στα UU και στα OU.Ωστόσο οι Baton Passing teams μπορούν εύκολα να καταστραφούν από phasing moves.

Walls and Stalls-
Τέτοιου είδους ομάδες βασίζονται σε Walling και Stalling Pokémon.Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν ποικίλα tanks και αλλά Pokémon που μπορούν να αντέξουν πολλές επιθεσεις.Αμα θέλεις να στήσεις Sandstorm,Spikes,Toxic Spikes,Stealth Rocks τότε πιθανότατα θα έχεις μια stall team.Αυτές οι team έχουν τουλάχιστον ένα (p)hazer και πιθανότατα (μια,ένα) Cleric.Oι περισσότερες από αυτές τις teams φοβούνται το taunt μιας και τα περισσότερα Pokémon έχουν stall moves και εξαρτούνται από healing επιθεσεις.Επισης έχουν μια απέχθεια και στους Rapid Spinners.

Sweeping- Αυτά τα Pokémon δεν σπαταλάν χρόνο και μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό . Στόχος τους είναι να φανέ όσα περισσότερα Pokémon από τον αντίπαλο μπορούν .Πιθανότατα ένα Dragon Dance η ένα Sword Dance και το πάρτι ξεκινά .Συχνά κάθε Pokémon από αυτήν την κατηγορία είναι ικανό να διαλύσει ολόκληρη την ομάδα του αντίπαλου . Το Life Orb και τα Choice items είναι συχνά για αυτήν την κατηγορία των Pokémon.

Rain Dance / Sunny Day teams-
Αυτές οι ομάδες έχουν Pokémon τα όποια επωφελούνται από τις καιρικές συνθήκες με κάποια ability(Swift Swim, Chlorophyll ,Hydration κτλ.).Πoιο συχνά εμφανίζονται Pokémon με Swift Swim και Chlorophyll μιας και διπλασιάζουν το Speed.Αυτές οι teams εμφανίζονται κυρίως στα Ubers χάρης το Groudon και το Kyogre.

Hail-Οι hail teams επωφελούνται κυρίως από το Evasion boost της ικανότητας Snow Cloak,το healing της Ice body καθώς και πιο σημαντικό την 100% πιθανότητα εύρεσης στόχου της επίθεσης Blizzard. Για να πετύχουν οι hail teams χρησιμοποιείτε πάντα το Abomasnow.

Sandstorm- Οι sandstorms teams είναι οι ποιο συχνές ομάδες καιρού στις μάχες .Επί την επήρεια της sandstorm τα Rock type Pokémon ανεβάζουν 50% το Special Defense για αυτό ανεβάζουν και τα Defense τους ώστε να γίνουν ένα πολύ καλό tank. Το Tyranitar και το Hippowndon έχουν την άμεση ενεργοποίηση της Sandstorm.

Trick Room-Oι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν την κίνηση Trick room. Συνήθως αυτές οι ομάδες έχουν Pokémon με χαμηλό Speed ώστε να επωφελούνται από αυτήν την κίνηση. Μερικά Pokémon που μαθαίνουν αυτήν την κίνηση είναι το Bronzong και το Dusknoir.

Μια γενικά ισορροπημένη ομάδα
Μιλώντας γενικά μια καλά ισορροπημένη ομάδα θα έχει 2 Sweepers ( 1 Physical 1 Special) 2 Walls ( 1 Physical 1 Special ) 2 Supporters ( 1 Lead/Anti-Lead και κάποιο άλλο).Μια τέτοια team μπορεί να χάσει στις διαφορές κατηγορίες αλλά όχι πάντα. Σε αυτές τις teams μπορούν να γίνουν αλλαγές ανάλογα με τον χρηστή. Το να αφήσεις έξω ένα Special Wall για ένα 2o Physical είναι δική σου επιλογή. Το θέμα είναι όμως αυτή η team που θα κάνεις να ταιριάξει στο πάρων Metagame.

Αποφάσισε το Team σου
Τώρα που ειδές όλες τις επιλογές ήρθε η ώρα να διαλέξεις την ομάδα σου. Θέλεις να ξεγελάς τους αντίπαλους σου με μια Trick room team η θέλεις να τους Sweepάρεις με τους Sweepers σου; Οποιαδήποτε ομάδα και να διαλέξεις φρόντισε να την συνδυάσεις στο Tier που βρίσκεσαι.

Kτίζοντας τον πυρήνα
Αφού έχεις ήδη διαλέξει τον τύπο της ομάδα σου μπορείς πλέον να κτήσεις τον πυρήνα. Στον πυρήνα θα έχεις τους βασικούς ρόλους από ένα συγκεκριμένο Pokémon που διάλεξες, η συμπεριέλαβε 3 αγαπημένα σου Pokémon από αυτήν την κατηγορία . Σε αυτή την περίπτωση κοιτά ποιο set σου τεριάζει προσαρμόσετο στα μετρά σου. Σιγουρέψου όμως πως τα τρία Pokémon δεν θα έχουν ίδιο ρόλο μέσα στην ομάδα(π.χ. μην είναι 3 Physical/ Special Sweepers/Walls)

Διάλεξε τους ρόλους
Ακόμα δεν θα μπούμε σε συγκεκριμένα Pokémon. Δες την ομάδα που σχεδίασες να έχεις και αποφάσισε το συγκεκριμένο ρόλο που θα έχει κάθε Pokémon. Αν έχει Sweeper team πρέπει να ισορροπήσεις τους Physical και Special Sweepers ώστε να ταιριάζει με το πάρων Metagame. Αν σχεδίασες σωστά τους ρόλους τότε θα μπορείς εύκολα πλέον να ταιριάξεις το κατάλληλο Pokémon για κάποια θέση. Επίσης έκανα ένα παράδειγμα για το πώς τοποθέτησα εγώ τους ρόλους σε μια Sandstorm team :
• Set-up Lead
• Tanking Spiker
• Special Wall
• Physical Attacker
• Special Attacker
• Mixed Attacker OR Wall Breaker

Ρολοι των Pokemon

Υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι ρόλοi που μπορεί ένα Pokémon να έχει σε μια ομάδα. Έτσι συνειδητοποιούμε ότι ένα Pokemon μπορεί να έχει πολλούς ρόλους σε μια ομάδα όπως ένα Infernape που μπορεί να είναι και Physical Sweeper αλλά και Special.Παρακάτω σας παραθέτω μερικούς ρόλους:

Leads:

• Set-up Lead – Αυτός ο lead set upάρει διάφορα πράγματα για το team σου από Rain Dance μέχρι Stealth Rock. Συχνά παίζουν και άλλο ρόλο στην team σαν tank η απλά κάνουν explosion.
• Anti-Lead – Ένας lead που είναι σχεδιασμένος να σκοτώνει άλλους leads.
Attacking Pokemon:
• Physical Attacker – Ένα Pokémon που ειδικεύετε σε Physical επιθέσεις.
• Special Attacker – Ένα Pokémon που ειδικεύετε σε Special επιθέσεις
• Mixed Attacker – Ένα Pokémon που ειδικεύετε σε Physical και Special επιθέσεις.
• Wall Breaker – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να μπορεί να νικήσει και Physical και Special Walls – κάτι σαν Mixed Attacker.
• Bulky Sweeper – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να αντέχει επιθέσεις ενώ αντλεί σοβαρό Damage
Defensive Pokemon:
• Physical Wall – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να αντέχει Physical επιθέσεις.
• Special Wall – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να αντέχει Special επιθέσεις
• Mixed Wall – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να αντέχει όλες τις επιθέσεις.
• Tank – Ένα Pokémon που έχει σχετικά υψηλά στατ στις άμυνες και μπορεί να βγάλει εκτός το αντίπαλο Pokémon με κάποια stall move.

Support Pokemon:

• Annoyer / Crippler – Ένα Pokémon με ειδικότητα να τρομάξει το αντίπαλο Pokémon με κάποια status move.Το paraflinch Togekiss είναι ένα καλό παράδειγμα.
• Status Absorbers – Ένα Pokémon σχεδιασμένο να απορρόφα status moves όπως ένα Electivire με το Thunderwave.
• (Toxic) Spiker / Stealth Rocker – Ένα Pokémon σχεδιασμένο ώστε να βάζει Layers από Spikes η Stealth Rock
• Spinner – Η απάντηση στα Spikes και το stealth Rock.Αυτό το Pokémon με την επίθεση Rapid Spin μπορεί να διώξει όλα τα Hazards.
• Wish Passer- Ένα Bulky Pokémon που πασάρει Wishes σε άλλα Pokémon
• (P)hazer –Αυτά τα Pokémon ψάχνουν τρόπους ώστε να ακυρώσουν τα stat’s boosts των Pokémon είτε με το Haze είτε Phazer μέσω της επίθεσης Roar,Whirlwind κτλ.
• Baton Passer – Ένα Pokémon σχεδιασμένο ώστε να πασάρει BP boosts σε ένα άλλο Pokémon
• Trapper – Ένα Pokémon που αποτρέπει το αντίπαλο Pokémon να κάνει αλλαγή.


Διαλέγοντας τα Pokémon

Έχεις καταλήξει στην ομάδα σου και έχεις βρει κάθε ρόλο για κάθε Pokémon στην ομάδα σου .Όποτε τώρα μπορείς να διαλέξεις Pokémon για κάθε ρόλο. Αυτό πρέπει να πάρει τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο στάδιο μέχρι τώρα .Πρέπει να ψάξεις καλά σε ποιο ρόλο ταιριάζει κάθε Pokémon. Ένα παράδειγμα:

• Set-up Lead - Tyranitar, Hippowdon, Bronzong (και οι 3 είναι καθώς πρέπει SR Leads με SS immunity ενώ 2 από αυτούς ενεργοποιούν το SS )
• Tanking Spiker - Forretress, Omastar, Skarmory (ξανά και οι 3 έχουν SS Immunity ενώ και οι 3 έχουν πάνω από 125 base Defense.Oma και το Fore μπορούν να μάθουν Toxic Spikes αλλά το Skarmory μπορεί να μάθει Roost και Whirlwind που είναι θετικό για την ομάδα)
• Special Wall - Bronzοng, Dusknoir, Heatran, Empoleon ( Το Dusknoir έχει τα υψηλοτέρα Sp.D από αυτά τα Pokémon αλλά όχι SS immunity ωστόσο χάρης το Pain Split μπορεί να γιατρευτεί)
• Physical Attacker - Rhyperior, Metagross, Tyranitar, Scizor (Οποιοδήποτε Pokémon εδώ έχει SS immunity και 130+ base Atk.Μια καλή λίστα να διαλέξω)
• Special Attacker - Heatran, Magnezone, Gengar (Το Heatran δείχνει υπέροχο, Το Magnezone έχει καλό Coverage για steel type,και το Gengar έχει πολλές επιλογές αλλά όχι SS immunity)
• Mixed Attacker OR Wall Breaker - Jirachi, Lucario, Azelf (Το Lucario ξεχωρίζει εδώ, το Jirachi αποτυγχάνει απέναντι στα άλλα 2,ενω το Azelf δεν έχει SS immunity αλλά έχει υπέροχα στατς)

Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Συνήθως καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Weakness chart ώστε να δείτε τις συγκεκριμένες αδυναμίες που θα έχει η team σας. Αν δείτε 3 200% η 400 % η παραπάνω τότε η ομάδα σας είναι ευάλωτη σε έναν τύπο και θα χρειαστεί μερικές αλλαγές στα Pokémon.

Μιας και αποφασίσαμε τα Pokémon τώρα πρέπει να κοιτάξουμε moves.Αν έχετε Spiker ρόλο στην ομάδα σας τότε το Pokémon που θα έχετε σε αυτόν τον ρόλο να μπορεί να μάθει Spikes.Επίσης πρέπει να δείτε για τις επιθέσεις Coverage αλλά και για τις επιθέσεις Stab.Επίσης αποφύγετε να έχετε πολλές Coverage move ιδίου type στην ομάδα (π.χ. Earth moves σε 4 Pokémon ).

Τελικά θα πρέπει να μάθεις να παίζεις με την ομάδα που έκανες. Θα πρέπει να ξέρεις σε ποιες επιθέσεις και σε ποια Pokémon θα βγάζεις το ανάλογο Pokémon.Για παράδειγμα το Skarmory λατρέβει να βρεθεί απέναντι σε ένα Dugtrio ,αντιθέτως το Heatran όχι.

Παίζοντας με την ομάδα σου.

Μιας και τώρα τελειώσαμε με την ομάδα μπορούμε να αρχίσουμε να την δοκιμάζουμε .Το Pokémon Online είναι ένα καλό μέρος όπου μπορείς να βρεις μάχες και να κάνεις την ομάδα σου μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να χρειαστεί Breed,ev’d κτλ.

Τελειοποιώντας την ομάδα

Ωραία το τελευταίο στάδιο. Τώρα έχουμε κάνει την ομάδα και έχουμε κάνει μάχες με αυτήν. Είναι καλή αλλά έχει προβλήματα με μερικές ομάδες .Κάνε αλλαγές! Μετά από περίπου 20 παιχνίδια θα έχεις μια καλή αίσθηση το τι πρέπει να αλλάξει .Κάνε αλλαγές(1 κάθε φορά) και δοκίμασε τις .Κάνοντας μόνο 1 αλλαγή κάθε φορά θα βλέπεις αν αυτό επωφελήσε την ομάδα σου. Επίσης καθώς το Metagame αλλάζει, έτσι να κάνει και το team σου.
Αν χρειαστεί κάνε καινούργια ομάδα. Με την εμπειρία από την δουλεία που έχεις κάνει μέχρι τώρα μπορεί να κάνεις μια καλύτερη ομάδα.

_________________
Αν είστε νέοι στο Forum διαβάστε τους κανόνες Smile
Pokemon White FC:4040-5231-4571
avatar
Shiv
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 586
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
Ηλικία : 23
Τόπος : Κοζάνη
Reputation : 27

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://greekpokemon.forumsmotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Team Building Guide

Δημοσίευση από Mirage Την / Το Τρι Μαϊος 10, 2011 11:21 pm

Το καλυτερο defensive εχω ακουσει οτι ειναι το shuckle!και tank το dusknoir
avatar
Mirage
Pokemon Master
Pokemon  Master

Squirt Badge Squirt Badge
Αριθμός μηνυμάτων : 822
Ημερομηνία εγγραφής : 15/09/2010
Ηλικία : 22
Τόπος : Αθήνα
Reputation : -5

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Team Building Guide

Δημοσίευση από Shiv Την / Το Τρι Μαϊος 10, 2011 11:58 pm

Για UU ειναι καλο το Shuckle.Για OU δεν κανει μιας και πολλα Pokemon μπορουν να setapαρουν σε αυτο (Gyarados με Taunt,Scizor,Gliscor με taunt)

_________________
Αν είστε νέοι στο Forum διαβάστε τους κανόνες Smile
Pokemon White FC:4040-5231-4571
avatar
Shiv
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 586
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
Ηλικία : 23
Τόπος : Κοζάνη
Reputation : 27

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://greekpokemon.forumsmotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης